fbpx

Wat kost een
nieuwe website?

Een van de meest gestelde vragen die wij van potentiële klanten krijgen is: “Hoeveel kost het om een ​​website te bouwen?”. Aangezien wij maatwerk websites bouwen is geen website hetzelfde en zijn de prijzen dus ook nooit hetzelfde, maar we geven je graag meer uitleg over de opbouw van een offerte en hoeveel je gemiddeld kwijt bent voor een nieuwe website.

Onze disclaimer

Een van de meest gestelde vragen die wij van potentiële klanten krijgen is: “Hoeveel kost het om een ​​website te bouwen?”. Aangezien wij maatwerk websites bouwen is geen website hetzelfde en zijn de prijzen dus ook anders, maar we geven je graag meer uitleg en een vergelijking om je toch antwoord je te kunnen geven op die ene vraag.

We zijn hier om die vraag te beantwoorden en om u te helpen uw geld in te zetten waar het er toe doet.

Na 10 jaar alles te hebben beoordeeld, van webbouwers tot hostingproviders, kun je er zeker van zijn dat we alle gebruikelijke fouten hebben gemaakt – wat betekent dat we je kunnen helpen ze de eerste keer te vermijden!

Wat raadde je? Als u website A heeft gekozen, heeft u gelijk: het is een op maat gemaakte site, wat betekent dat het waarschijnlijk ongeveer $ 5.000 kost. De andere twee ontwerpen zijn… tromgeroffel alstublieft… gratis websitesjablonen van doe-het-zelf-websitebouwers Wix en Squarespace. Met deze bouwers kost het minimaal $ 12 tot $ 13 per maand om een ​​advertentievrije website te bouwen.

Het is vrij moeilijk om te zeggen wat meer kost door kijken te kijken, wat laat zien dat er geen goede of foute manier is om een ​​website te bouwen. Het bouwen van een website kost slechts $ 6 per maand met een websitebouwer, terwijl het inhuren van een webdesigner vooraf meer dan $ 10.000 kan kosten om een ​​site te ontwerpen en te bouwen. Zoals u kunt zien, is het belangrijke rekening te houden met de verschillende kosten voordat u leert hoe u een website bouwt.

Hoeveel kost het normaal gesproken om een ​​website te bouwen?
Gemiddeld kost het echter ongeveer $ 200 om een ​​website te bouwen, met een doorlopende kost van ongeveer $ 50 per maand om deze te onderhouden. Deze schatting is hoger als u een ontwerper of ontwikkelaar inhuurt – verwacht vooraf een bedrag van ongeveer $ 6.000, met een doorlopende kost van $ 1.000 per jaar.

Website-functie
Voorafgaande websitekosten
Websitedomein
$ 12 – $ 60
Website hosting
$ 35 – $ 600
SSL-certificaat
$ 0 – $ 200
Website sjabloon of thema
$ 0 – $ 200
E-commerce functionaliteit
$ 20 – $ 24.000
Website inhoud
$ 0 – $ 5.000
Apps en integraties
$ 0 – $ 100
SEO en marketing
$ 0 – $ 90
Er zijn drie manieren om een ​​website te bouwen: gebruik een websitebouwer, bouw met WordPress of huur een webdesigner in. Welke methode u kiest, heeft een enorme impact op hoeveel uw website kost. Het maken van inhoud is bijvoorbeeld gratis met een webbouwer, maar kan meer dan $ 5000 kosten als u een webdesigner gebruikt.

Websitebouwers zijn meestal de goedkoopste manier om een ​​website te bouwen. Hoewel WordPress technisch gezien een gratis, open-sourceplatform is, moet u betalen voor hosting, thema’s en plug-ins, en zelfs professionele hulp van een ontwikkelaar, wat uw totale kosten kan verhogen.

Het inhuren van een webdesigner is de duurste optie. Realistisch gezien wil je niet minder dan $ 5.000 betalen voor een webdesigner, anders krijg je misschien een teleurstellend eindresultaat waar je niet blij mee bent, maar waar je toch een paar duizend voor hebt betaald.

U moet de juiste methode voor u kiezen. Het inhuren van een webdesigner is duur, maar neemt u de technische rompslomp uit handen. Het gebruik van een websitebouwer is goedkoop en gemakkelijk, maar u krijgt niet hetzelfde controleniveau als bij WordPress. WordPress biedt u flexibiliteit, maar het is de meest tijdrovende en praktische aanpak.

We zullen u door elke optie leiden, de verschillende kosten onderzoeken en uitleggen hoe u de juiste vragen kunt stellen om het meeste uit uw geld te halen. Klaar? Laten we gaan!

Vragen over onze disclaimer?